Over Le Bric à Brac

Le Bric à Brac

Le Bric à Brac is een rommelmarkt in Franse sfeer, waarbij iedereen vanuit de kofferbak van zijn of haar auto in een prachtige omgeving curiosa, oude spullen of gebruikt speelgoed kan verkopen. Het is een duurzaam buitenlucht evenement met muziek, lekkere hapjes en drankjes waarbij de sfeer knus, gemoedelijk en gezellig is.

VISIE
Le Bric à Brac is een evenement voor alle leeftijden van 1 tot 100 jaar, waarbij saamhorigheid, creativiteit en de Hollandse ondernemingslust geprikkeld worden. Met het evenement beoogt Le Bric à Brac bewustzijn van de mooie natuur en groen denken te stimuleren. Daarom staat alles op het evenement in het teken van hergebruik van producten en behoud van de natuur. Om de natuur en landschappelijke waarde van het Lingebos en haar omgeving te benadrukken, promoot Le Bric à Brac actief het buitengebied de Lingewaal en omliggende steden en dorpen. Inmiddels begint Le Bric à Brac een begrip te worden waardoor het niet alleen inwoners uit Gorinchem, maar ook bewoners uit de randstad en andere steden naar het platteland beweegt.

DOELSTELLING
Le Bric à Brac heeft zich als doel gesteld mensen van alle leeftijden met elkaar te verbinden en duurzaamheid te stimuleren door hergebruik van spullen mogelijk te maken. De oorsprong van Bric à Brac is gebaseerd is op rommelmarkten op het Franse platteland. Een plaatselijke markt waar de plaatselijke troubadour zijn liedje zingt, het restaurantje op de hoek voor het eten zorgt en bewoners hun overtollige huisraad of de inhoud van hun zolder vanuit de kofferbak van hun auto, of gewoon vanaf een kleedje verkopen. Daarom wordt het evenement altijd in een natuurlijke of bosrijke omgeving georganiseerd.

LOKAAL INITIATIEF
Le Bric à Brac is een lokaal initiatief dat beoogt lokale werkgelegenheid te creëren en bevorderen en daarnaast het toerisme wil stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan campings, hotels en horeca in de omgeving. Producten en diensten die nodig zijn om het evenement te organiseren, worden zo veel mogelijk aangewend via Gorinchem en omliggende gemeenten. Partners, producten en diensten worden beoordeeld op hun duurzame karakter, zodat de samenwerking past binnen het gedachtegoed dat de stichting Le Bric à Brac wil uitdragen.

Het team van Le Bric à Brac.